Ik stap uit de spierwitte Limo en kijk om me heen. Even voel ik me een beetje belangrijk. Er staan mensen aan de overkant van de weg naar ons te kijken.

Ik zie ze denken. ‘Wie zouden dat zijn?’. Omdat het redelijk donker is zouden we door mijn buurman niet eens herkend worden. We mochten een stukje met Gertjan Vorstenbosch meerijden naar het Paté Theater in Eindhoven vanwege de premiere van de film ‘The hard way to win’. Zoiets is altijd speciaal, dus zijn we daar dan ook graag bij. Het is koud, wat het buiten wachten iets minder aangenaam maakt, maar we trotseren de kou met het warme crossbloed in ons lijf. Kees de Omroeper is uiteraard weer van de partij. Kees in onlosmakelijk verbonden met alles wat de vaderlandse cross ons te bieden heeft en dat doet deugd. Kees is in staat om het publiek tijdens een schaakwedstrijd nog op de stoelen te krijgen. Om het wachten wat te veraangenamen krijgen we twee vette ‘burn out’ demonstraties. Eerst komt Wesley Pittens zijn achterbandje opstoken, waarna Jamie van Sikkelerus zijn glimmende racekanon nog even de sporen geeft in het speciaal gelaste hekwerk. De geur is zaligmakend. De geur van verbrande benzine en rubber doet het altijd goed bij de crossliefhebbers. Het kan ze niet gek genoeg zijn. Dan worden de filmsterren aangekondigt door onze super enthousiaste Omroeper. Nancy schittert in gala. Het ‘meisje’ van nog maar kortgeleden is tot grote angst van haar vader Giel ontpopt tot een mooie vrouw. Een model en voorbeeld in alles en voor velen. Het bewijs dat bijna alle dromen te verwezelijken zijn, mits je het echt wil. Jeffrey komt casual met Red bull bloesje, terwijl Glenn strak in het pak de rode loper betreedt. Allemaal zoals ze zich het fijnste voelen. Het is wederom uitverkocht in Eindhoven, zoals het ook de eerste twee delen verging. Een selecte mensenmassa volgt het spaktakel popelend. Een relatief kleine wereld met vooral grote harten. Crossharten.

Natuurlijk. Cross is praktisch altijd goed. Foto’s, films en interviews worden doorgaans verslonden door de verziekte liefhebber. Ook de voorgaande twee films gaven een mooi beeld van de binnenkant. Het ijzer onder het glanzende chroom. Zoals bij alle individuele sporten is de betiteling ‘the hard way’, meer dan op zijn plaats. Niemand kan iets voor je doen. Eenmaal in de baan is het helemaal aan jou. Successen zijn naast de teamvoorbereidingen altijd aan jezelf te danken en dat geeft een immense genoegdoening. Sex bijna. Ook in deze film wordt weer eens benadrukt dat de druk enorm hoog is als je op een bepaald niveau bent aanbeland. Een druk die menig rijder zichzelf oplegt. De drive tot het uiterste te gaan. De beste worden of in ieder geval zo goed en hoog mogelijk zien te eindigen. Alles geven is soms niet eens genoeg. Er komen prachtige momenten voorbij. Natuurlijk de glorie, maar ook de pech van Nancy. Nancy leeft voor de winst, alhoewel ik tweede van die grote wereld ook niet zo heel slecht vind. Haar tijd komt, daar ben ik zeker van. Uiteraard worden ‘onze wonderboys’ ook goed in de schijnwerpers gezet, met als dikke kers op de taart hun geweldige optreden tijdens de MxoN in Amerika. We genieten van de beelden op het megascherm. Hoe groter hoe liever. Weggezakt in mijn heerlijke filmstoel geniet ik van de sfeer en de mannen om me heen die er een ‘boys night out’ van maken. Iedereen kent iedereen en dat maakt het allemaal zo mooi. Een wereld in een wereld. Een gekke massa van passionele mensen die het leven maximaal pakken. Een dag van cross is een dag vakantie. Elke wedstrijd een belevenis en elk rondje een streepje erbij op de geluksmeter.
Bedankt weer voor de film. Bedankt weer voor het besef dat er ook chronische ziektes zijn waar mensen niet van genezen willen worden…

Door Olav Heijt

OnlyMX.com was aanwezig om de premiere van The Hard Way to Win 3 te checken, en heeft van deze toffe avond vol actie en gezelligheid een recap gemaakt.

Check em hieronder:

Jeffrey Herlings vervulde in The Hard Way to Win 3 een hoofdrol. Tijdens de avvond werd hij gevolgd door de NOS en hiervan is een mooi item gemaakt dat op donderdagavond in Nieuwsuur is uitgezonden!

Klik op de volgende link om de uitzending te bekijken, het item begint op 43.50 min: https://nos.nl/uitzending/38267-nieuwsuur.html

Afgelopen maandag was de premiere van The Hard Way to Win 3 in bioscoop Pathe te Eindhoven. Voor de mensen die er niet geweest zijn, hebben we een mooie sfeerimpressie van de avond!

Op maandagavond ging de film The Hard Way to Win 3 in premiere in bioscoop Pathe in Eindhoven. Meer dan 1300 mensen kwam op de film af waardoor de zalen afgeladen vol zaten!

Hart van Nederland op SBS6 besteedde veel aandacht aan de premiere!

Klik op de volgende link voor het eerste item (begint na 15:24): https://www.hartvannederland.nl/video/uitzendingen/2018/10-december-2018-vroege-editie/

Klik op de volgende link voor het tweede item (begint na 18:30): https://www.hartvannederland.nl/video/uitzendingen/2018/10-december-2018-late-editie/

Vanavond is de premiere van de bioscoopfilm The Hard Way to Win 3 in bioscoop Pathé in Eindhoven. Voor de mensen die hierbij aanwezig zijn hebben we een interessante actie op de DVD van de film!

Alle bezoekers van de film kunnen vanavond de DVD aanschaffen met 5 euro korting en betalen 15 euro. Bij de uitgang van de bioscoop zijn de DVD’s verkrijgbaar!

Mocht u nog geen kaarten hebben, er zijn er nog slechts een aantal. Bestel ze nu op https://www.pathe.nl/film/24335/the-hard-way-to-win-3

Morgen, maandag 10 december, is de premiere van de bioscoopfilm ‘’The Hard Way to Win 3’’ in bioscoop Pathe in Eindhoven.

De film laat zien wat het rijden van het wereldkampioenschap met zich mee brengt voor Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Nancy van de Ven maar ook wat de professionele teams van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing en Wilvo Yamaha MXGP ervoor moeten doen om hun rijders het hele jaar door te laten presteren!

Voordat de eerste voorstelling (19:00 uur) van start gaat is er een handtekeningsessie met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Nancy van de Ven en Arnaud Tonus in de bioscoop. Deze sessie zal beginnen om 18:30 uur en duurt tot 18:45 uur. Wil jij een handtekening, foto of poster? Kom dan morgen naar de handtekeningsessie!

Mocht u morgen de premiere bij willen wonen, reserveer dan nog snel een ticket. Er zijn er nog slechts een aantal, wacht dus niet te lang meer met bestellen! U kunt tickets bestellen op de volgende link: https://www.pathe.nl/film/24335/the-hard-way-to-win-3

Nog vier dagen en dan staat de premiere van de bioscoopfilm The Hard Way to Win 3 op het programma in bioscoop Pathé te Eindhoven. Voor de mensen die er nog heen willen is dit de laatste kans.

Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 1300 kaarten verkocht maar na goed overleg met de bioscoop hebben we toch nog een extra zaal voor de late voorstelling kunnen krijgen. Wilt u nog naar de film die achter de schermen duikt in het seizoen van Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Nancy van de Ven, Wilvo Yamaha MXGP en Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, bestel dan snel de kaarten voordat het te laat is.

U kunt uw kaarten bestellen op https://www.pathe.nl/film/24335/the-hard-way-to-win-3

Na het succes van The Hard Way to Win en The Hard Way to Win 2, waarin de weg van wereldkampioenen Jeffrey Herlings en Etienne Bax naar hun grootste successen werd beschreven, volgt maandag 10 december de première van The Hard Way to Win 3.

Motorsport.com sprak met de makers.

Makers Arno van den Brink en Rick Heusschen willen met de derde film laten zien wat je als motorcrosser allemaal over moet hebben om te presteren in de sport. Dat gaat verder dan puur inzoomen op een coureur. “Dat is lastig, maar ook wel interessant”, zegt cameraman Heusschen. “Bij één persoon moet je in iemands verleden duiken en we hadden de twee besten al gehad. Daarnaast gebruik je oude beelden en ben je heel erg afhankelijk van wat anderen hebben. Nu is 80 procent eigen beeld, dus is de kwaliteit van de beelden wel beter.”

Het filmen begon eigenlijk direct na de derde MX2-titel van Herlings, waar de eerste film over ging, zo legt Van den Brink uit. “We zijn toen gestopt met Jeffrey na de winst van zijn titel in de USA, en dat was gelijk het beginpunt van de volgende film. We wilden echter wel een complete motorcrossfilm maken. Dat is in onze ogen het ultieme doel. Met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Nancy van de Ven en de teams van Jacky Martens en Wilvo Yamaha kregen we die kans. Daar hebben we een verhaal omheen gebouwd.”

Mocht u aanstaande maandag 10 december de premiere willen bijwonen in Eindhoven, klik dan op de volgende link om kaarten te bestellen: https://www.pathe.nl/film/24335/the-hard-way-to-win-3

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Met nog acht dagen tot aan de première van de bioscoopfilm The Hard Way to Win 3 in Pathe, Eindhoven (10 december) is het aftellen nu echt begonnen.

De zalen beginnen vol te raken en daardoor is besloten om een extra zaal beschikbaar te stellen voor de vroege voorstelling, welke zal beginnen om 19:00 uur.

Tijdens deze voorstelling zal ook de NOS aanwezig zijn om een item te maken voor het journaal. Daarnaast zal er na de voorstelling een handtekeningsessie zijn met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Nancy van de Ven, Thomas Kjer Olsen en mogelijk Arnaud Tonus!

Op dit moment komen er al meer dan 1000 mensen naar de documentaire waarin te zien is hoe Jeffrey Herlings wereldkampioen MXGP werd, hoe hard Glenn Coldenhoff vocht voor een Grand Prix podium en uiteindelijk zijn beste race uit zijn carriere reed bij de MX of Nations in Amerika, Nancy van de Ven kwam na een zware beenbreuk ijzersterk terug in het wereldkampioenschap dames maar miste uiteindelijk net de titel, en uiteraard krijgt u een mooi beeld hoe de professionele teams van Wilvo Yamaha MXGP en Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing werken en wat er voor nodig is om in het weekend goed voorbereid aan de start te kunnen staan.

Mis het niet en bestel vanavond nog je kaarten op https://www.pathe.nl/film/24335/the-hard-way-to-win-3. Vol is vol!